En primer lloc aprofitarem el fòrum per fer una breu  presentació. El fòrum és també un espai  obert a les vostres propostes, temes i tot el que considereu interessant compartir per això us animen a que participeu. 

 

No fa falta emplenar el camp pàgina web. Si el teu nom i en el camp "entrada" els teus comentaris.

Comentarios: 13
 • #13

  Francia (martes, 10 julio 2018 18:28)

  Hola Bona tarda , sóc educadora en educació especial en BCN. Penso que l'educació emocionalés important per a tothom, en especial en centres educatius on es forma l'alumnat. Crec que ha occident hi ha manca d'aquest aspecte.

 • #12

  Eva (martes, 10 julio 2018 11:26)

  Bon dia,
  Em dic Eva Planell i sóc mestre d'educació primària. Crec que aquest curs em pot ajudar a treballar més l'educació emocional a l'aula, ja que potser és l'assignatura pendent de moltes escoles. Considero que el curs em pot donar eines per treballar millor les emocions amb els alumnes i donar-los estratègies perquè gestionin millor allò que els passa.
  De moment m'està semblant molt interessant i enriquidor.

 • #11

  Maria Oromí (lunes, 09 julio 2018 18:07)

  Bona tarda,
  Sóc la Maria Oromí mestra d'educació primària, especial i audició i llenguatge.
  L'educació emocional sempre ha estat un tema que m'ha cridat l'atenció. Tinc molts llibres i m'agrada aprendre més sobre el tema.
  També crec que a les escoles s'hauria de treballar més, és fonamental.

  Salutacions.

 • #10

  Imma Navarro (martes, 03 julio 2018 16:29)

  Bona tarda. treballo com orientadora en un institut de secundària a Terrassa. A 1r i 2n d'ESO donem l'assignatura d'educació emocional i penso que és molt important el treball de les emocions. Estic interesada en ampliar els meus coneixement.

 • #9

  Jessica Soler (martes, 03 julio 2018 12:46)

  Bon dia,
  Em dic Jessica Soler i sóc mestra d'educació primària, d'educació especial i orientadora educativa.
  Crec que avui en dia l'educació emocional a l'aula és clau perquè els nostres alumnes portin un bon ritme de convivència, harmonia, ganes d'aprendre...
  Per això he escollit aquest curs per poder aprendre més sobre aquest tema i poder fomentar-lo a l'aula amb els meus alumnes.

 • #8

  Judit Carreras (lunes, 02 julio 2018 23:14)

  Bona nit,
  Sóc la Judit, professora de secundària de biologia. Fa 9 anys que estic a les aules, i m’encanta la meva feina.
  Tinc moltes ganes d’apendre més recursos de l’educació emocional, aspecte clau per treballar amb alumnes, i més seguint la línia metodològica de projectes. El centre on estic hi treballem des de ja fa uns anys, i el més important és escoltar i treballar aquesta vessant emocional de l’alumne, per poder arribar allà on ens proposem.

  Espero poder aprendre recursos i conèixer més a fons aspectes relacionats amb les emocions, i com treballar-les amb els alumnes.

 • #7

  Exercici 1 Àngela Hernández (lunes, 02 julio 2018 17:22)

  Exercicis Introducció Intel·ligència emocional
  Segons Nathaniel Branden autor del llibre Los seis pilares de la Autoestima viure d'una forma conscient suposa:
  • Una ment que està activa i no passiva.
  • Estar en el moment sense quedar atrapat en el moment.
  • Estar atent i ser curiós a qualsevol informació que pugui fer-me modificar el meu camí o modificar els meus supòsits.
  • Distingir els fets de les interpretacions i de les emocions.
  • Percebre i saber enfrontar-me als meus impulsos per evitar o negar les realitats doloroses o amenaçadores.
  • Interessar-se per conèixer si les meves accions estan en sintonia amb els meus propòsits.
  • Buscar retroalimentació de l'entorn per adaptar o corregir el meu camí quan és necessari.
  • Comprendre malgrat les dificultats.
  • Examinar els valors que em mouen i guien.

  Exercici viure conscientment
  Primera part
  Quines de les formes de viure conscient de la llista anterior d’en Nathaniel Branden, em reconec com a més habituals i presents en mi com a docent:
  • Una ment que està activa i no passiva.
  • Estar en el moment sense quedar atrapat en el moment.
  • Distingir els fets de les interpretacions i de les emocions.
  • Comprendre malgrat les dificultats.

  Quines de les formes de viure conscient de la llista anterior d’en Nathaniel Branden, em reconec com a menys habituals i presents en mi com a docent:
  • Estar atent i ser curiós a qualsevol informació que pugui fer-me modificar el meu camí o modificar els meus supòsits.
  • Percebre i saber enfrontar-me als meus impulsos per evitar o negar les realitats doloroses o amenaçadores.
  • Interessar-se per conèixer si les meves accions estan en sintonia amb els meus propòsits.
  • Buscar retroalimentació de l'entorn per adaptar o corregir el meu camí quan és necessari.
  • Examinar els valors que em mouen i guien.

  Segona part
  Viure de forma més conscient com a docent significa per a mi …poder aturar-me per veure si les meves actuacions estan en sintonia a les necessitats dels meus alumnes, el dia a dia no ajuda gens a tenir temps per fer aquesta reflexió. De vegades els requisits conceptuals sembla que estan per damunt de les necessitat com a persones i les emocions i els sentiments es troben en un segon terme. De ben segur si aquestes fossin contemplades en profunditat l¡ harmonia i els resultats també millorarien.


  Aportar més consciència en les meves activitats diàries com a docent tindrà com a efectes positius…una major tranquil·litat per part meva en l’ actuació diària i en conseqüència poder mostrar-me més relaxada, més propera.  Quan m'imagino aportant més consciència com a docent m'adono que…tot flueix més fàcilment, faig visible el que abans no o era i puc actuar en conseqüència.
  Anna Carpena en el seu llibre Educació socioemocional a primària Eumo Editorial Universitat de Vic, 2006 proposa per incrementar la intel·ligència emocional dels alumenes el següent:
  És recomanable que, en acabar cada sessió, es faci una reflexió sobre el que s’ha après. Aquest pas clarifica i consolida els nous aprenentatges, ja que sovint molts alumnes no s’adonen del que estan aprenent. Per avançar en l’establiment d’unes relacions assertives, és imprescindible que l’infant sigui conscient del procés que està fent, que comprengui què fa i per què ho fa. Com en tot aprenentatge, experimentar que s’està aprenent reforça l’actitud positiva per continuar el procés d’aprenentatge.

  Abans de donar per acabada la classe, se’ls pot demanar que completin algunes d’aquestes frases, que poden estar apuntades a la pissarra o ja les tindran impreses en un full:
  He après................................
  M’he sentit.............................
  M’ha sorprès...........................
  He descobert..........................
  M’ha agradat..........................
  M’he adonat...........................
  M’ha desagradat.....................

  Exercici:
  Quin tipus d’activitat, exercici o dinàmica suggereixes per incrementar la intel·ligència emocional dels teus alumenes?

  Desprès d’ haver fet un joc lliure per taules, comentar si he compartit les joguines, que he sentit quan volien la joguina que jo tenia, he sabut compartir l’ espai sense problemes, he col·laborat a l’ hora de recollir.

 • #6

  Eva Pérez (lunes, 02 julio 2018 17:07)

  Hola a tothom,
  Sóc l'Eva Pérez i treballo com a orientadora a l'institut Turó d'en Baldiri de Teià.
  La intel·ligència emocional és un tema que porto treballant ja fa molts anys, primer com a matèria optativa per a l'alumnat de l'ESO i també com a orientadora d'institut, on els adolescents, les famílies i el professorat et demanen ajuda per desenvolupar i ser conscient d'aquest tipus d'intel·ligència tan o més necessària que les capacitats i habilitats purament acadèmiques.
  Fent aquest curs espero tenir més recursos per poder afrontar millor la meva feina i ajudar els altres.

 • #5

  Presentacio (lunes, 02 julio 2018 17:00)

  Em dic Àngela Hernández, sóc mestra d' infantil. Crec que les emocions s' han de treballar força a l' aula i per aquest motiu he cregut oportú fer aquest treball. A l' aula troves infants amb unes característiques molt peculiars, en ocasions, i costa a vegades poder apropar-te.

 • #4

  Leyla (domingo, 01 julio 2018 22:58)

  Bona nit,
  Sóc Leyla Castillo, mestra d'educació primària i educació física. No arriba a dos anys el temps que porto treballant com a mestra, però des de que estudiava a la universitat l'educació emocional ha estat un tema que m'ha interessat molt.
  La formació és una bona oportunitat per aprendre i per compartir experiències que ens puguin ser d'interès per aplicar a les nostres aules.

 • #3

  Adrià (domingo, 01 julio 2018 11:30)

  Bon dia. Sóc l'Adrià Vàzquez i treballo com a tutor a cicle inicial. Encara que, de moment, la meva experiència a les aules no és molt llarga ja he pogut viure alguns casos difícils de gestionar, emocionalment parlant.

  Crec que aquest és una bona oportunitat per començar a formar-me en aquest àmbit i ser capaç d'empatitzar i ajudar als alumnes.

 • #2

  Victoria (domingo, 01 julio 2018 11:05)

  Bon dia,

  Sóc la Victòria, psicòloga i professora de secundària a Tarragona.
  M'he inscrit a aquest curs perque com a psicòloga sempre m'han interessat aquests temes, i trobo que és fonamental treballar tota la part emocional dels alumnes per a que siguin, no només millors alumnes, sinó millors persones el dia de demà.


 • #1

  Laura García Gea (sábado, 30 junio 2018 23:18)

  Bona nit a tots i totes, sóc la Laura.
  Treballo de tutora de Cicle Superior fa molts anys a una escola de Badalona, encara que l'any vinent començo una nova etapa a la meva vida en un nou centre a Barcelona.
  M'apasiona el tema de les emocione i, crec, que és un aspecto molt important en la ostra professió per tal d'arribar als nens.
  Només empatitzant amb ells aconseguirem treure el seu màxim de potencial.
  A veure amb que ens sorprèn el curs!